Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Броят на заразените с коронавирус в Англия е намалял с една трета след локдауна, показва проучване. Очаква се Борис Джонсън да огласи още данни, за да убеди бунтарите в неговата Консервативна партия, че карантините дават резултат.

Проучването на лондонския Имперски колеж се основава на повече от 100 000 теста за периода от 13 до 24 ноември.

Авторитетното проучване показва, че репродукционният коефициент е спаднал до 0,88, предаде БНР.

Едни от най-тежко засегнатите райони бележат най-голямото подобрение, но въпреки това се отчита, че като цяло броят на случаите в Англия продължава да е висок.

Министърът на здравеопазването Мат Ханкок обобщи, че данните показват, че „страната не трябва да си позволява да вдигне крак от педала“.

Oще по темата

Премиерът Борис Джонсън имаше нужда от подобна по-оптимистична статистика, тъй като в редиците на консерваторите назрява бунт срещу новите местни карантини, които трябва да влязат в сила от 2 декември, когато изтича локдаунът.

Очаква се Джонсън да представи днес още доказателства в подкрепа на карантините.

Мярката ще бъде гласувана утре в парламента и както призна тази сутрин министърът на околната среда Джордж Юстъс, около 100 тори продължават да имат резерви към карантините и изходът от гласуването ще зависи до голяма степен от опозицията. Юстъс не изключи трети локдаун през януари.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

>
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
fallback