Снимка: БГНЕС
fallback
Израел е от държавите по света, които преобърнаха хода на пандемията с пълен локдаун. Още на третата седмица от едномесечната карантина, въведена в края на септември, заразените с коронавирус от над 6000 спаднаха на 400-500 души на ден. Темата коментира посланика ни в близкоизточната държава Румяна Бъчварова.
 
"Вторият локдаун беше обявен два месеца, след като беше установено взривно развитие на заразата. Той се отличаваше по няколко съществени белега от първия. Те обясняват защо бяха получени такива добри резултати. Беше направен анализ и описано възможното развитие на пандемията с точни количествени показатели и маркери. Второ - беше проведена добра информационна кампания и беше обявено защо това е необходимо и какво ще се случва след мерките. Ясно беше и кога ще се излезе от локдауна и хората знаеха какво следва. Първите резултати дойдоха в рамките на третата седмица. Подходът да се излиза от строгите мерки успокои обществените опасения", обясни Бъчварова пред Нова ТВ.
 
Посланикът ни посочи, че местното население е критично към мерките. Хората в Израел обаче смятат, че са с по-висока дисциплина заради участието в армията, което вземат.
 
"Все още има хора, които недоволстват, но по-скоро за частичните мерки. Като цяло в Израел се носят маски. Това изискване се спазва навсякъде", допълни Бъчварова.
 
Тя е на мнение, че трябва да има обективна информация и хората да са наясно със случващото се, за да не се стига до конспиративни теории.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 3 години

В любимия Израел има сайт отразяващ заразения и пьтя му и това е онлайн.Перфектно знаеш от кой и кьде да си нащрек.Колкото до г-жата чака я международна кариера .

11

Totenkopf

преди 3 години

Все пак това е юдео-масонски проект знаят, какво да правят!

10

Анонимен

преди 3 години

Израел първи наложиха пълен локдаун и спряха заразата.После и всички останали.Евреите са умни и това е факт доказан във времето.А българите са недисциплинирано стадо *** и е само въпрос на време да изчезнат като народ и държава.Българите са доказали че от падането под турско до днешна дата са неспособни да се самоуправляват.Естествено това си има просто обяснение. Народа е супер дебилен и от там идва всичко.Може ли дебилен народ да си избере читав лидер?НЕНЕНЕ

fallback