Снимка: БГНЕС
fallback

Общ преглед
Ситуацията в цялата страна е изключително сложна. Меркитe не получават нужното разбиране от гражданите и подкрепа, заяви здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на МЗ за разпространението на коронавируса.

Той посочи, че заетите легла за неинтензивно лечение са 46% - от 11492, а заетостта на тези за интензивно е 25%, като те са 1257.

Ангелов каза обаче, че прави впечатление натискът в редица области, в които са заети повече от половината легла за неинтензивно лечение - в Благоевград 61%, в Бургас 56%, също във Варна, Габрово, Русе и др.

В Шумен са заети 132%, което означава, че има по-малко разкрити легла, отколкото са нужни, обясни той.

Най-голямата заетост на леглата за интензивно лечение е в Плевен - 77%.

Къде сбъркахме, след като въведохме мярка, която беше съгласувана с всички, попита Ангелов по повод "зелените коридори" за пазаруване за възрастни. Той съобщи, че мярката се обсъжда отново - дали да има промяна или да отпадне.

Във война сме и в тази война трябва да спасим колкото се може повече български граждани, подчерта той.

Министърът заяви, че отново има недоверие и ако продължава да се насажда мнението, че лекарите ни са безотговорни, няма да стигнем до никъде.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

288

Ей

преди 3 години

бактън от фалшиви лекари и министри омръзна ми. В стареческите домове никой не излиза на улицата кой ги зарази я си признайте за схемите. СЪД за вас. Д-рДариткова и ти на първа линия.

287

Анонимен

преди 3 години

тОЯ па бил във война, *** що не ги освидетелствате тия бойкофашисти бе

286

Така е ..

преди 3 години

До Анонимен 280 Според теб всички в света са ***. И там всички умират като мухи. *** .оти са китайците ,които решиха да унищожат света.Бойкот на всичко китайско.

fallback