Снимка: Pixabay
fallback

Ваксината на „Пфайзер” завърши 3 фаза на клиничните изпитания и в момента е в технологична подготовка за масово производство и разпространение. Това обясни д-р Румен Хичев, ръководител на група в кризисния щаб за коронавируса в Министерство на здравеопазването на САЩ, пред Нова тв.

Oще по темата

Той подчерта, че ваксината първо ще бъде предоставена на работещите на предния фронт в борбата със заразата – лекари, полицаи.

„По данни на производителя се очаква декември да започне този процес на доставка. Но поради технологичните предизвикателства, очаквам, че този процес ще отнеме до 3 месеца. Реалистично, би трябвало до края на март тази ваксина да достигне до голям брой потребители”, заяви д-р Хичев.

Той категорично препоръчва на хората да се ваксинират.

„Над 90% е чудесен процент на успеваемост и ако се приложи масово, би трябвало да реши проблема с пандемията. Има много неизвестни, които е трудно да се предвидят. Но при всички случаи ползата от масова ваксинация хилядократно ще надхвърли какъвто и да било риск”, заяви д-р Хичев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

157

Анонимен

преди 3 години

Др хъчев сам да си ги ползва ние в бг не му искаме тези убийствени ваксини и как може да казва масово той на никого няма право да каже да се ваксинира и никой няма да се ваксинира той да си ги пъхат у *** народа не иска проклинам тези всички дето говорят за ваксини бог да ви накаже най скоро време не ви искаме никакви ваксини дано всичко което искате да ви се правалят мафийоти в затвора

156

Анонимен

преди 3 години

ХМичев,да не забравиш обезателно и на макяти шундерицата да ваксинират

155

Истукан

преди 3 години

Няма да си слагам никога ваксина.

fallback