Снимка: БГНЕС
Великобритания стана първата европейска държава, която регистрира над 50 хиляди жертви на COVID-19. Данните за последното денонощие показват нови 595 жертви. Така общият брой достигна 50 365 души. 
 
По брой на жертви в света Великобритания се нарежда на пето място в класацията след Съединените щати, Бразилия, Индия и Мексико. 
 
Данните на правителството се отнасят само за починалите в рамките на 28 дни от даване на положителна проба за коронавирус. Бройката обаче е по-висока, ако в това число влизат всички, в чиито смъртни актове се споменава COVID-19.
 
Премиерът Борис Джонсън коментира черната статистика с думите, че "въпреки надеждата, че скоро ще има ваксина, проблемът остава". 
 
Преди седмица правителството за втори път тази година въведе пълна карантина в Англия. Тя ще продължи до 2 декември. Останалите части на Обединеното кралство – Шотландия, Уелс и Северна Ирландия следват своя политика в борбата с пандемията.

Коментари Напиши коментар

4

КоеидИДИОТ

преди 4 месеца

“Мчи тоооо, и биз туй няма вирОЗ!”

3

Лалала

преди 4 месеца

Мммм. Пълна карантина? В Англия няма такова нещо. Днес бг това къде го прочетохте? Децата си ходят на училище. Всички си работим. Само кръчмите и заведенията са затворени. И то ако не предлагат опция за доставка. Има препоръки някакви издадени, но преди малко слушах една от колежките ми(в здравната система работя) как обясняваш на друга как да избегне някои от мерките. Да в други части на Великобритания има и имаше по сериозни мерки но в Англия конкретно няма такова нещо

2

Анонимен

преди 4 месеца

Неудържимо са разплаках