Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Европейската комисия съобщи, че днес е решила да бъде сключен договор за доставка на 300 милиона дози от ваксината срещу COVID-19, разработена от производителя от САЩ Pfizer Inc. и германската лаборатория BioNTech.

Говорител на комисията отбеляза, че доставките ще започнат, след като се докаже безопасността на ваксината.

Според съобщения на Pfizer ваксината осигурява защита в 90% от случаите.

Досега ЕК сключи три предварителни споразумения за доставка на възможни бъдещи ваксини с AstraZeneca, Sanofi-GSK и с Janssen Pharmaceutica NV.

Комисията съобщава за успешни предварителни преговори с CureVac и Moderna, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

дядо йоцо гледа

преди 3 години

До АнонименBioNtech е немска лаборатория - акционерно дружество с 1325 души персонал. В петчленния борд на директорите четем имената на Ричардсон, Пьотинг, Маритц, Шахин и Тюрекчи. Последните двама са немски доктори, родени в Германия с турски корени.

25

Анонимен

преди 3 години

Немска лаборатория, ама която се състои от "немското" семейство Угур и Гюзлем, бабите на които и до днес събират козе гюбре из пущинаците на Анадола!Аз съм благодаря!Желая ви успех с ваксинацията!

24

След мащабно

преди 3 години

тестване в Словения се установи че 1 процент от населението е болно от коронавирус. При ваксинация 0.2 процента от ваксинираните ЩЕ СА БОЛНИ. Пита се - заслужава ли си, след като в естествена среда има райони където вероятността да се срещнещ с вируса е минимална, а и има хора, които имат естествен имунитет или БЦЖ. Вероятно има смисъл само ако си медицинско лице с добро здравословно състояние да го правиш.

fallback