Снимка: БГНЕС
fallback

По 30 лв. на курс да получават таксиметровите шофьори, ако се наложи да превозват болен от коронавирус. Това предлага председателят на съюз "Такси" Кирил Ризов, цитиран от "България днес".

От бранша ще предложат на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов парите да се плащат от здравното министерство, а не от клиента. Мярката ще се наложи, когато има недостиг на линейки. След подобна услуга автомобилът нямало да е в движение поне един час, за да мине задължителна дезинфекция.

Oще по темата

Анкета сред таксиджиите обаче показала, че голяма част от шофьорите отказват да се включат в подобно начинание.

Преди дни стана ясно, че таксиметровите шофьори в Благоевград например не са съгласни да превозват хора, заразени с коронавирус. Масови фалити застрашават таксиметровите фирми в областния град. От началото на извънредното положение клиенти почти няма, а работата е паднала драстично.

Крум Руйков кара такси от няколко години. Работи като частно лице и наскоро е преборил коварната зараза. Казва, че спазва всички предписани мерки и гледа да се пази.

Мъжът признава, че откакто е настъпила пандемията, среща трудности да изхранва семейството си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 3 години

Всеки път като се прибирам в България, за да видя родителите си, на терминала на летището е пълно с роми-шофьори. Лъжливи pliunKIна обществото, което си мисли, че само защото слизам от самолет, ще му дам 50 евро да ме кара на 10 км. Абе, я се застреляйте. В чужбина, чисти коли, шофьори с видимо нормално минало, не криминално, униформи и регулирани цени. Да не казвам, че за 2 улици ще ме качат с куфар, ще ми се усмихнат и ще бъдат вежливи. Така че, да живее метрото и градският транспорт!

28

Анонимен

преди 3 години

До 28-такива в чужбина, за същата професия няма и да ги вземат. Подобните живеят на помощи там, тъй като са малцинствена група

27

Анонимен

преди 3 години

В София единствено зелените таксита са нормални хора на които можешнда разчиташ за нещо.Останалите са *** бакшиши.През изминалите 2 седмици всеки ден ми се налагаше да ходя до Пирогов и обратно с такси.Как па един не се сети да си сложи маска,дори им предлагах от мойте еднократни медицински маски. Нее не ползват таквози те та маската е най-стташното зло.. Алчни *** ето това са повечето от таксиджийте. Фалирайте алчни роми ,фалирайте и емигрирайте в чужбина да ви научат да работите.

fallback