Снимка: БГНЕС
fallback

Държавата изпуска контрола върху разпространението на коронавируса. За това предупреди математикът Петър Велков пред Bulgaria ON AIR.

Той призовава за въвеждането на национална карантина за период от 3-4 седмици.

А високата смъртност сред хора без придружаващи заболявания до голяма степен се дължи на това, че вирусът уврежда кръвоносните съдове.

Общ преглед


Скокът от над 100 починали за последното денонощие е очакван, но е много притеснителен, тази тревожна констатация изрази математикът Петър Велков.

По думите му България вече е достигнала нивото на Италия по брой починали в рамките на един ден по време на пика през пролетта. И прогнозира в следващите седмици смъртните случаи да се увеличат поне с 50%.

"Около 7000 случая са по-малко карантинираните от активните случаи, нелепо е 1 позитивен да има минус отрицателно контактни лица, не управляваме тотално пандемията, няма проследяване, няма карантиниране на позитивните, пандемията е изпусната от контрол, отиваме към хуманитарна криза. Заболеваемостта е огромна, но и тестването не е достатъчно" категоричен е Велков.

Според пулмолога д-р Александър Симидчиев броят на починалите без придружаващи заболявания се дължи главно на това, че вирусът уврежда кръвоносните съдове.

Сред най-изложените на риск са хората, водещи застоял начин на живот и жените, при които е имало прекъсната бременност. Смъртността може да се дължи и на свръхреакция на имунната система спрямо вируса.

Днешният ден се оказа повратният, в който изпреварихме рекордьора Италия по най-много загинали от COVID-19 на един милион души, сподели Петър Велков във Facebook.

"Смъртност у нас като Италия и Испания няма да има, защото у нас няма сухите съчки", Мангъров, май 2020

Италия: най-много починали за 1 ден в пика - 27.03: 15,24 души на 1 000 000.

България: най-много починали за 1 ден - 10 ноември: 15,30 души на 1 000 000 и ще катерим.

Още през май месец доказахме с много данни защо Мангъров дори статистически не беше прав. А структурно, концептуално и научно ни най-малко..."

Той твърди и че в момента в София дневната смъртност е около два пъти по-висока от обичайната за предходните години.

Думите на Велков бяха потвърдени и от току-що излязлата статистика на НСИ

 

⁉️ "Смъртност у нас като Италия и Испания няма да има, защото у нас няма сухите съчки", Мангъров, май 2020 🔴 Италия:...

Публикувахте от Петър Велков в Понеделник, 9 ноември 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

129

Анонимен

преди 3 години

65 Познавам, доста познавам, който не е добре да се оправя бързо... Някои тежко го изкараха...

128

Анонимен

преди 3 години

До Анонименне съм видял датите :(

127

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 136Нищо не гледаш или не виждаш...Има конкретни дати и данни посочени в публикацията. Абсолютно вярно е всичко...

fallback