Снимка: БГНЕС
Мелита Вуйнович, която е представител на Световната здравна организация, заяви пред руската агенция ТАСС, че СЗО се надява да успее да разпространи до 2 милиарда дози ваксини срещу COVID-19 до края на 2021 година.
 
"СЗО проявява предпазлив оптимизъм по отношение на факта, че скоро в световен мащаб ще се появят безопасни и ефективни ваксини, както и фармацевтични продукти, които ще помогнат в борбата с тази пандемия. Така например, с помощта на механизма COVAX, СЗО се надява да разпределят равномерно до 2 милиарда дози от една или няколко ваксини до края на 2021 година", обясни г-жа Вуйнович.
Още по темата
 
За момента 184 държави по света са взели участие в програмата на СЗО COVAX, която цели да ускори изследванията и разработването на ваксина срещу коронавирус.
 

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 1 година

Тези ваксини може да си ги наврете дето слънце не огрява. Ако така се действа при всяко инфекциозно заболяване - по-добре да освободим планетата от човешко присътвие.

8

Who is WHO

преди 1 година

СЗО може само да се надява да няма официално разследване по отношение на действията на чиновниците от организацията, довели до обявяване на световна пандемия, и всичко да си остане само в светата на конспирациите и журналистически разследвания без последствия, защото очевидно вируса е изкуствен и евентуална ваксина е съществувала още преди неволното му или преднамерено изпускане.

7

Анонимен

преди 1 година

Благодаря, но няма нужда от ваксина. Каква ти ваксина за вирус който мутира.По добро лечение е необходимо да се открие.