Снимка: БГНЕС

Франция може да облекчи силно рестриктивните мерки и да позволи на някои магазини да отворят отново в рамките на следващите десетина дни.

Това ще стане, ако циркулацията на коронавируса се забави, заяви френският финансов министър Брюно льо Мер по радиото RTL.

Още по темата
Правителственият здравен съветник Жан-Франсоа Делфрайси обаче посочи преди няколко дни, че е малко вероятно мерките за блокиране да бъдат отменени преди декември, припомня БНР.

Френската агенция за обществено здраве потвърди почти 100 000 нови случая на Covid-19 през уикенда, като кривата на разпространение все още не показва признаци на спад.

В днешното си интервю за радио RTL Брюно льо Мер също така посочи, че супермаркетите ще бъдат изправени пред същите забрани за продажба на несъществени продукти като малките магазини и няма да им бъде разрешено да продават продукти като обувки, дрехи и цветя.

Финансовият министър добави, че кметовете не трябва да подкрепят местните магазини, които оспорват правителствените правила за блокада, целящи ограничаване на коронавирусната зараза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase