Снимка: Facebook

В 20 часа лекари и медицински сестри излязоха пред спешните отделения на големите столични болници с призив стриктно да бъдат спазвани противоепидемичните мерки. Флашмобове имаше пред ВМА, "Пирогов", "Света Анна", Центърът за спешна медицинска помощ и други лечебни заведения в София.

И тази вечер екипите на ВМА излязоха с призив към обществото да се спазват стриктно мерките за ограничаване разпространението на COVID-19. Те заявиха, че въпреки умората, месеци наред са на работните си места и изпълняват своя дълг в името на здравето.

"Борбата срещу заразата продължава вече 8 месеца, а екипите са на ръба на силите си... Крият умората зад маските. Нека бъдем солидарни и да пазим себе си и нашите близки. Само отговорното поведение ще ни запази здрави", казват медиците на първа линия от Военномедицинска академия.

Те добавят, че вярват че с общи усилия ще успеем да преодолеем и предизвикателството COVID-19.

Снощи в инициативата се включиха медици от "Пирогов", "Военномедицинската академия", "Александровска" болница и "Окръжна" болница в София.

Посланието е: "Да бъдем отговорни и да пазим себе си и хората около нас".

 

СТОП НА COVID-19! И тази вечер екипите на ВМА излязоха с призив към обществото да се спазват стриктно мерките за...

Публикувахте от Военномедицинска академия - ВМА в Сряда, 28 октомври 2020 г.

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 1 година

Тези като Гошо дето се е писал, 92 трябва да бъдат арестувани незабавно, ако сме държава.

52

гошо

преди 1 година

Призоваващите са продажни !!!!!!!!!!!!!!

51

анонимен

преди 1 година

НE КOМEНТИРAЙТE CТAТИИ НA ТEМA КOРOНAВИРУC!Пo-мaлкo кoмeнтaри : пo-мaлкo прихoди oт НEТ-трaфик! Като останат само с троловете - сайтовете ще мирясат с психотерора сами!