Снимка: БГНЕС
fallback
Ваксината срещу COVID-19, разработена от Оксфордския университет съвместно с фармацевтичната компания "Астра Зенека", даде резултати и показа, че тя предизвиква стабилен имунен отговор и при по-възрастни хора, пише вестник "Файненшъл таймс", цитиран от Ройтерс.
 
Лекарите по време на първите клинични изпитания на ваксината са установили, че тя предизвиква производството на защитни антитела и Т-клетки и у хора на по-зряла възраст. Те представляват и най-уязвимата група пред коронавируса.
 
През юни беше съобщено, че ваксината е предизвикала сериозен имунен отговор и при млади хора. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"починалия въобще не е получавал върпосната ваксина."Ваксината е толкова опасна, че взима жертви в плацебо-групата =8-

31

Христо Христов

преди 3 години

До 34Дай линк, а не фалшиви тълкувания,До 33,Както каза холандският премиер рюте в защита на лъжеца си външен министър: лъжата в политиката не е грях.Евроатлантически ценности, нали?!

30

Анонимен

преди 3 години

До Христо ХристовБразилския регулаторен орган АНВИСА и независима организация отговаряща за достоверсността на клиничните изпитания са дали разрешение за продължаване на изпитанията, което може да стане само ако смъртта на въпросния бразилец не е била причинена от ваксината.Неграмотен си да намериш елементарна информация, или (което е по-вероятното) не ти изнася да я намериш, иначе как ще продължаваш пропагандата на комунистите?ПП Ти ки ще ми говориш за ценности?

fallback