Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Хората, които живеят в  Южна Корея приемат носенето на маски като задължение. Там дискусия изобщо не е имало, разказва живеещият в Сеул Крис Георгиев в "България сутрин".

"Когато има установен случай на коронавирус, специален софтуер посочва местата, които заразеният е посещавал, както и контактните лица", коментира сънародникът ни и подчерта, че щаб два пъти дневно съобщава данните от обстановката в страната.
Oще по темата

По неговите думи пред Bulgaria ON AIR носенето на маска е по-скоро възпитание, отколкото страх от глобите.

"От 3-4 дни има санкции за неносене на маска, но от началото на пандемията не съм виждал човек без маска", отбеляза Георгиев и добави, че изключение има само за хората с респираторни заболявания.

"Децата също носят маска, а да я свали някой в градския транспорт е немислимо, шофьорите стриктно следят това", подчерта той.

През август маските са били задължителни дори в заведенията за хранене в моментите, когато няма консумация. Сега е така само по време на поръчване.

"Тук има прозрачност при отразяване на обстановката около коронавируса", разказа Крис Георгиев.

По отношение на ваксините, от чието поставяне в Южна Корея има смъртни случаи, той заяви, че паника няма, но все пак хората са притеснени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Тъпкача

преди 3 години

Навремето в Брайтън, Южна Англия, прасках една южнокорейка. Нищо особено. Жена като жена.

48

Анонимен

преди 3 години

Малко ми е смешно да чета коментарите тук. Като се дава друга държава за пример за нещо, дето не му се нрави на българина (като носенето на маска), те ще измислят какво ли не, ама изобщо не по темата срещу тази държава. Ама самоубивали се, ама старците не живеели добре, ама на телефоните си били. ОБАЧЕ!! В същото време обожават да се сравняват с други държави за неща дето им изнася - примерно продължителност на живота, заплати и т.н. Искате всичко да ви е наред, но не обичате да спазвате правила

47

юберашунгмахен

преди 3 години

Щом ни го казват от днес бг менте нюз значи е вярно, юж.корея е нищо по различно от нас колония на запада и обществото страда от същите болежки , 2% богати останалите бедни, у ищожаване на биз еса от големите компании и политици, тази година оскар спечели филма *** който показва действителноста в корея

fallback