Снимка: Pixabay
fallback
Над 100 души се заразили с коронавирус в началото на месеца по време на сватба в мексиканския град Мексикали, който се намира в северната част на Мексико, предаде БТА.
 
Близо 300 души са били гости на венчавката, състояла се на 3 октомври. Брас са сключили актьор от сапунени сериали и дъщерята на бизнесмен, заяви пред местни медии здравният министър на щата Долна Калифорния Алонсо Перес Рико.
 
Никой не носел предпазна маска на събитието, нито пък е била проверявана и температурата на гостите. Организаторите не са имали разрешение за организиране на подобно мащабно събитие по време на пандемията.
 
Министърът добави още, че властите разследват дали някой от присъствалите на сватбата е знаел, че е болен или заразен с COVID-19. В някои от мексикански щати съзнателното заразяване на хора с болест се приема за престъпление, отбелязват от агенцията.
 
В Мексико до момента са регистрирани близо 1 милион случая на коронавирус и близо 87 000 починали.
 
Властите се опасяват от бум на заразата на предстоящите празници, най-вече Деня на мъртвите, който се отбелязва на 1 и 2 ноември и семействата посещават гробовете на близките си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

верно ли

преди 3 години

До сега трябваше да е пламнала цялата държава. Хората са си навънка все едно няма нищо. Виртуалния и реалния свят се разминават.

2

Анонимен

преди 3 години

А колко от тях са с няколкодневен махмурлук ?

1

Анонимен

преди 3 години

Тез направо от сватбата до седмица по статистика на 3 погребения. Да не са моткат много, много. Пари са харчат.

fallback