Снимка: БГНЕС

В Малта носенето на предпазни маски става задължително на обществени места, а клубовете, баровете и местата за развлечение ще затварят в 23:00 часа, за да се намали разпространението на коронавируса, съобщи вчера премиерът Робърт Абела.

Здравето беше и ще остане приоритет, но животът трябва да продължи, каза Абела на пресконференция в деня, когато средиземноморският остров регистрира рекордните 122 нови случаи на коронавирус за денонощие при население от 500 000 души, предаде Ройтерс.

Това е съдбоносно време за борба със заразата, за защита на икономиката и работните места, заяви премиерът и добави, че в понеделник, когато бъде представен националният бюджет, ще бъдат оповестени и мерки за подпомагане на бизнеса, съобщава "Дарик".

Абела каза, че се запазва лимитът от 10 души, които могат да се събират, но сега всеки трябва да носи маска, освен ако не е у дома или в колата си. В ресторантите маските ще може да се свалят.

От понеделник влиза в сила разпореждането баровете и клубовете да затварят в 23:00 часа. Здравният министър Крис Ферне каза, че бързи тестове за коронавирус ще се правят на пътници, пристигащи на летища, както и в училища и болнични заведения, където може да има случаи на коронавирус.

Вчера Малта спря пътници, слизащи от круизния кораб "Грандиоза", заради подозрения за случай на коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase