Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

За пристигащи у нас от Украйна се въвежда изискването за представяне на документ за отрицателен резултат от PCR тест. Изключенията са посочени в заповед на здравния министър, издадена за периода 1 октомври - 30 ноември заради пандемията.

Позволява се провеждането на спортни състезания на закрито с публика, при настаняване на зрителите най-малко през една седалка и при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра, при заетост на местата не повече от 50% от капацитета на съответното спортно съоръжение.

Oще по темата

Центровете за подкрепа на личностното развитие възобновяват своите занимания в съответствие с изготвените от Министерство на образованието и науката и Министерство на здравеопазването насоки за работа в условията на пандемия.

За момента извънредната епидемична обстановка у нас е удължена до края на ноември. Въведените общи противоепидемични мерки остават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 3 години

На всички туристи,които ще посетят морето трябват тестове,да се следи дали носят маски в затворени помещения. Как е възможно върлува страшен вирус, и да се развива туризъм?! Пир по време на чума е това.Не се наядоха тези по морето юли,август,дори целия септември,сега и октомври. Накрая всички ще страдаме под карантина,и ще се ядоса народа много.

6

Анонимен

преди 3 години

Герберастите отмениха тестовете за украинци през лятото, за им събират парите, докато сеят заразата, сега тестове ще им правят. Много е долна герберастката банда некадърници начело с баш сожук първи.

5

Анонимен

преди 3 години

Добре бе в Европа COVID-19 няма ли,не е ли по добре всеки един влизащ във България да има PCR тест направен в последните 48 часа?

fallback