Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Индия съобщи за 86 508 новозаразени с коронавируса през последното денонощие, но премиерът Нарендра Моди въпреки това е против въвеждане на карантини дори на местно ниво, предаде Асошиейтед прес.

Общият брой на заразените с новия коронавирус в Индия вече е над 5,7 милиона души, вторият най-висок в света след САЩ.

Здравното министерство съобщи и за нови 1129 починали от коронавируса, с което общият им брой в Индия става 91 149 души.

Oще по темата

Сред починалите е министърът на железниците Суреш Ангади, който е бил приет в болница в Делхи с COVID-19 преди близо две седмици. Той е първият федерален министър и четвърти депутат, който умира от коронавируса в Индия.

Вчера Моди разкритикува краткотрайните карантини на местно ниво и заяви, че страната трябва не само да се бори с вируса, но и смело да върви напред в икономическото развитие. Той поиска от индийските щати да наблегнат на тестването, проследяването на контакти, лечението и наблюдението. Според Моди местните карантини възпрепятстват нормалното движение на стоки и услуги, включително доставките на медицински продукти, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 3 години

За мнозинството индийци понятия като са*ун, хигиена и дистанция са напълно чужди. Истинските числа за броя заболели там сигурно са десетки пъти по-високи. Едва ли тестват особено последователно хората в гетата.

2

Анонимен

преди 3 години

Какво са 100 хил умрели при много над милярд екземпляра

1

Бау

преди 3 години

страната не се "бори" с вируса ... Те са оставили всичко на самотек.

fallback