Снимка: БГНЕС
fallback

Папа Франциск призова политическите лидери да гарантират, че ваксини срещу коронавируса ще бъдат доставени на най-бедните страни по света, предаде "Асошиейтед прес".

Той каза, че в много части по света има "фармакологична маргинализация" на онези, които са без достъп до здравеопазването.

Папата се срещна днес с членове на италианска хуманитарна група, която събира дарени медикаменти от фармацевтични компании и ги раздава на клиники и центрове с цел подпомагане на нуждаещите се.

Франциск заяви, че прекалено много хора умират в части на света от липсата на лекарства, които са широкодостъпни на други места и че политиците трябва да вземат предвид това тяхно страдание.

"Повтарям, ще бъде тъжно, ако при разпространението на ваксината, приоритет се отдаде на най-богатите или ако ваксината стане собственост на тази или онази страна, а не на всички", заяви Франциск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

муспи

преди 3 години

- Хахахаа, а да се сетиш че и вируса и ваксините са за геноцида на бялата раса, християните? Но как да се изсилиш? - Ватикана също е еврейски гешефт.

19

...

преди 3 години

Нито ваксина, нито лекарства могат да подобрят, камоли да спасят живот в страните, в който има масово и ежедневно недохранване и още по-страшно липса на питейна вода. Още преди тази Пландемия ми е било безкрайно тъжно да слушам хора уж с разсъдък да ми говорят как в такива страни здравеопазването било "дрън, дрън, дрън". Какво здравеопазване? Какво здраве ще подобриш с лекарства или ваксина на дете, което пие вода от локва? Което яде през няколко дена по шепичка храна с най-долно качество?

18

Анонимен

преди 3 години

Мче то на бедните първо ще им ги доставят - за да им ги тестват безплатно.

fallback