Снимка: БГНЕС
fallback

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди европейските длъжностни лица да спазват правилата срещу разпространение на коронавируса.

Oще по темата
Предупреждението идва часове след оставката на еврокомисаря за търговията Фил Хоган.

Ирландският комисар се оттегли от поста след седмица на напрежение, след като наруши ограниченията срещу пандемията в Ирландия.

"Докато Европа се бори да ограничи разпространението на коронавируса и европейците правят жертви и приемат болезнени ограничения, очаквам членовете на ЕК да бъдат особено бдителни при спазването на националните и регионалните правила и препоръки.

По силата на чл. 246 от Европейския договор сега ирландското правителство трябва да представи подходящ кандидат за еврокомисар. Както и по-рано, ще поканя Ирландия да представи две кандидатури - на мъж и на жена", заяви тя, цитирана от БНР.

Председателят на Европейската комисия също така обяви, че Валдис Домбровскис ще отговаря временно за търговските въпроси на ЕС след оставката на Фил Хоган.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 3 години

Пий си хапчетата бе, тая откачалка затрива Европа заедно с останалите шваби, окупирали Европа.

10

Deutschland

преди 3 години

Фрау Фон дер Лайен е от семейство на пруски аристократи, нормално е да държи на дисциплината и изрядността. Председателя на ЕК е невероятна жена отгледала 7 деца! Германия е най-великата страна на света! Deutschland uber alles!

9

До 2

преди 3 години

Забрави транджендърите...

fallback