Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че е „жизненоважно децата да се завърнат в училище и че на карта са заложени шансовете в живота на цяло едно поколение“.

В отправения късно снощи призив към родителите премиерът благодари на персонала на училищата, че е прекарал лятото в подготовка на класните стаи, така че да бъде гарантирана сигурността на децата, предаде БНР.

В момент, когато училищата в Англия, Уелс и Северна Ирландия се подготвят отново да отворят врати, Борис Джонсън заяви, че рискът децата да се заразят с COVID-19 е много малък.

Oще по темата

Той допълни, че е много по-опасно за развитието на децата и за тяхното здраве, ако дългосрочно отсъстват от училище.

Премиерът на практика повтори казаното по-рано от четиримата главни съветници на правителството по въпроси на здравеопазването. Те подписаха съвместна декларация в уверение на родителите, че училищата могат да се справят в рисковете по време на пандемията.

Профсъюзи на учителите обаче заявиха, че е нужен допълнителен персонал, повече пространство и по-голяма яснота какво да се прави при увеличаване на случаите със заразени за безопасното отваряне на училищата. Те казват, че правителството не разполага с план „Б“ в случай на криза в училищата.

По последни данни на националната статистика има само 10 смъртни случая от COVID-19 до 19 години и 46 725 над 20 години.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 3 години

Преди 150 години е било нормално децата да учат в къщи , подготвяни от частни учители.

10

СМЕШНИК

преди 3 години

ВЗЕМИ СЕ СКРИЙ НЯКЪДЕ БЕ СМЕШНУК КАРИКАТУРАКАТО БРАТ ТИ ТРЪНМАСА НАРОД ИЗМРЯ ЗАРАДИ ВАССЪД И ЗАТВОР ДО.ЖИВОТ

9

Korean soup

преди 3 години

Колкото и да не го харесвам тоя, тук съм на 100% съгласен с него. При децата вече се появиха първите отклонения в нормалното им отношение към учебния процес. И то само след 3 м. на карантина. Дори не искам да си помисля какво би се случило след цяла учебна година на онлайн обучение, при всичките ми уважения за усилията, които положиха учителите. Освен това, нормализирането на нещата в училище би имало и друг позитивен ефект, защото ще означава прекрачване на психологическата бариера Covid.

fallback