Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Българските власти са поискали от Гърция да бъде отворен граничният контролно-пропускателен пункт "Илинден - Ексохи", съобщиха за БГНЕС от Министерството на външните работи.

Oще по темата

Днес по искане на външния министър Екатерина Захариева във ведомството в София е бил извикан временно управляващият посолството на Гърция у нас, на когото са били представени исканията на българската страна.

В същото време временно управляващият на посолството на България в Атина е отишъл в гръцкото външно министерство и е запознал властите с българските искания. Той е получил уверение, че гръцките власти ще предадат настояването за отварянето на граничния пункт на гръцкия Национален щаб за борба с коронавируса.

Дипломатическата совалка е факт, след като търговски и превозвачески фирми, земеделци и шофьори от България тази сутрин излязоха на протест пред ГКПП "Илинден - Ексохи" с настояване той да бъде отворен за товарни автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 3 години

No 1...triabva da go porlednes po niakajaf natsin

3

Анонимен

преди 3 години

Вместо само да иска министерството, да сложат реципрочни мерки на всички ГКПП за гърци и точка, какво само им се молят!

2

Анонимен

преди 3 години

Да бях премиер аз пък щях да затворя точно работещия пункт и да оставя работещи тези дето те затвориха. Да видим като няма къде да си продават доматите и дините как бързо ще отворят няколко пункта.

fallback