Снимка: Pixabay
fallback

Броят на случаите на зараза с новия коронавирус в САЩ вече са близо 5 милиона, съобщава в. "Ню Йорк таймс". Според данните на университета "Джонс Хопкинс", броят на заразените в САЩ към момента е 4 997 751, а починалите са 162 421. Това означава, че един от всеки 66 американци е заразен.

Д-р Антъни Фаучи каза в срядас, че до края на годината може да има поне една ваксина, която е безопасна и е ефикасна. Американският президент Доналд Тръмп предложи по-оптимистичен възглед, като прогнозира, че е възможно САЩ да разполагат с ваксина още преди изборите на 3 ноември, отбелязва Ройтерс.

Русия съобщи днес за 5189 нови случаи на коронавируса, с което общият им брой в страната стана 887 536 - четвъртият най-голям в света, предаде Ройтерс.

Националният оперативен щаб съобщи, че 77 души са починали през последните 24 часа, с което общият брой на смъртните случаи достигна 14 931 по официални данни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

ФАКТ

преди 3 години

До АнонименТочно "Джон Хопкинс" и СЗО проведоха Октомври 2019г. в Ню Йорк 3 часов семинар "Събитие 201" пред представители на бизнеса , държавната администрация и лекарски съюзи , като демонстрираха резултатите от пандемия на КОРОНАВИРУС. В интернет си имат дори собствен сайт с всички подробности.САЩ БЯХА НАЙ-ПОДГОТВЕНАТА И СВОЕВРЕМЕНО ПРЕДУПРЕДЕНА СТРАНА В СВЕТА ... обаче с тия неадекватни разпореждания на Перчема ... сега са най-заразената страна в света . ФАКТ.

15

ОСМАН АГА

преди 3 години

Споко ВИРУСА и Black liever matter ще оправи Сащисаните

14

Анонимен

преди 3 години

Подвеждаща статия. Точно по данни от "Джонс Хопкинс", към момента в САЩ са 5 044 864, но не заразени, а такива дали положителна проба през целия период. Recovered тоест възстановени, (а не "излекувани" както пишат журналята) са 1 656 864. Починалите са 162938. С две думи с положителни проби към момента са 3225062. Журналисти, като пишете нещо базирано на суха статистика, бъдете малко по-отговорни. Стига с този умишлен драматизъм.

fallback