Снимка: БГНЕС

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че е имал коронавирус без никакви симптоми и вече се е възстановил от него, цитирана от официалната агенция БЕЛТА.

"Най-изненадващото е, че днес се срещате с човек, който успя да оцелее от коронавируса на крак. Лекарите направиха вчера такова заключение. Безсимптомно", каза Лукашенко по време на посещение на беларуските въоръжени сили, добавяйки, че 97% от беларусите, които са се заразили с вируса, нямат симптоми, свързани с болестта.

Още по темата

65-годишният лидер се противопостави на призивите за налагане на строги ограничителни мерки или затваряне на границите, за да се ограничи разпространението на коронавирусната пандемия в Беларус.

По-рано той отхвърли страховете от пандемията като „психоза“ и предложи лекарства за борба с коронавируса като "пиене на водка" или "вземане на сауни".

Към вторник в Беларус са регистрирани 67 366 случая на коронавирус, страна с 9,5 милиона души населени, с 543 смъртни случая, според данни на здравното министерство, предаде БНР.

Разочарованието от начина за борбата с пандемията подхранва протестите на опозицията срещу Лукашенко преди изборите на 9 август, отбелязва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase