Снимка: БГНЕС
Северна Корея постави град Кесон под строга карантина, за да предотврати разпространението на коронавируса, предаде ТАСС, като цитира севернокорейската държавна информационна агенция КЦТА.
 
Карантинният режим в града е бил въведен още на 24 юли.Предположенията са, че човек, върнал се в КНДР на 19 юли, вероятно е бил заразени с COVID-19.
 
Потенциалният заразен е поставен под строга изолация. Данните от направените тестове обаче не установяват дали наистина е заразен, отбелязва Ройтерс.
 
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун заяви на свиканото вчера извънредно заседание на политбюро на Корейската трудова партия, че е наложил "пълна блокада на Кесон" като предпазна мярка, предаде агенция Йонхап. На срещата беше одобрено единодушно въвеждането на режим на максимална готовност за борба с коронавируса.
 
Северна Корея получи хиляди комплекти с тестове за коронавируса от Русия и други страни. Наложи и строг контрол на границата си. Хиляди севернокорейци бяха поставени под карантина, но наскоро ограниченията бяха отменени, припомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase