Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Само пет случая на туристи с коронавирус са регистрирани в Гърция за денонощието, съобщиха властите.

От полунощ до 4 август е затворен за всички видове превозни средства граничният контролно-пропускателен пункт "Капитан Петко войвода" – "Орменион". Единственият граничен пункт за влизане на туристи остава "Кулата – Промахон".

Строго се спазва и изискването за отрицателен тест за коронавирус, направен не по-късно от 72 часа преди влизане, преведен на английски. Задължително е представяне и на баркод от декларацията.

От тази нощ се прекрати преминаването на товарни автомобили и през пункта "Капитан Петко войвода – Орменион". През "Маказа – Нимфея" се допускат само автомобили с товар до 3,5 тона.

Oще по темата

Забраната е до 4-ти август с вероятност да се удължи.

Европейски граждани се допускат по съществени причини - здравни, семейни или служебни, през "Кулата" и "Маказа". Причината за преминаване се доказва с официални документи, предаде БНР.

Сезонните работници, сред които има много българи, ако напуснат Гърция до 4-ти август, имат право да пътуват обратно само като туристи.

В последните два дни данните на здравното министерство показват, че в последното денонощие само 5 случая на носители на COVID-19 са регистрирани сред пристигащи туристи на летища и пристанища. Най-много – 17, са положителните резултати в област Атика и по един случай почти във всяка друга област.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Ристу

преди 3 години

Дори и да го изкарат 70%, пандемията ще продължи, защото имунитета трае само 3 месеца. Дори да го изкарате сега, ноемрви пак може да се заразите. Ако ви остане половин бял дроб след първото изкарване, успех в изкарването на вируса втори път.

7

медика

преди 3 години

Комай пенсионеро е прав!При нас всичко е шаш и измама!От тестовете се печелят яки пари,а не искам да мисля какво ще стане като вкарат ваксините.Да е жив и здрав вируса!

6

До 4

преди 3 години

Ако се заразят 70%, починалите ще са между 150 хиляди и половин милион. Не е ли множко?

fallback