Снимка: БГНЕС
fallback

Индийската фармацевтична индустрия има възможност да произвежда ваксини срещу COVID-19 за целия свят, заяви филантропът милиардер и основател на Microsoft Бил Гейтс в документален филм, който ще бъде излъчен в четвъртък, предаде БНР.

"Индия има голям капацитет - с компаниите за лекарства и ваксини, които са огромни доставчици за целия свят. Знаете ли че, в Индия се правят повече ваксини, отколкото където и да е другаде. Започвайки от Серумния институт, който е най-големият. Вълнувам се, че фармацевтичната индустрия там ще може да произвежда не само за Индия, но и за целия свят", изтъкна Бил Гейтс.
Oще по темата
Гейтс преди няколко дни коментира, че ваксината срещу COVID-19 трябва да бъде предоставена първо там, където е най-необходима.
 
Чрез фондацията си той помага за финансирането на осем потенциални ваксини срещу коронавируса, но през април заяви, че са нужни повече държавни средства за проектите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

ИСТИНА

преди 3 години

Те Китай и Русия също могат за целия свят, но с тях не играеш те са ваши врагове. Мизантропа Бил Гея на международен съд за престъпления сжрещу човечеството заедно със Звяра Сорос, осъждане на смърт, обесване!

22

Анонимен

преди 3 години

Китайската фармацефтика има възможност да произведе за два свята. САЩ, само winбоза.

21

Мен

преди 3 години

Бил, помисли като ги чипираш антиваксърите за чипове с изкуствен интелект, барем поне малко компенсира липсата на естествен....

fallback