Снимка: БГНЕС
fallback

Над 200 медици вече са се подписали под подписка с искане БЛС да санкционира доц. Мангъров за неколегиално, неетично и недопустимо поведение, съобщава специализираното издание „Право & Здраве“.
Oще по темата


Подписката е инициирана от д-р Сибила Маринова, началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“-Велико Търново, с отворено писмо до Етичната комисия на БЛС.

„От месеци един господин, когото не мога да нарека лекар, говори неистини в публичното пространство, обижда колегите си, работещи на първа линия в борбата с COVID-19 и ги обвинява в измами и източване на НЗОК“, пише д-р Маринова.

Според нея с изказванията си инфекционистът заличава труда, жертвите и лишенията на медиците и на жертвите на болестта, а освен това „открито призовава обществото да не спазва закона и правилата“.

Тя допълва: „В наглостта си Атанас Мангъров стигна и по-далеч: написа и каза, че заразените и хоспитализациите нарастват, защото цената на пътеката е станала 1200 лв, с което директно обвини колегите си, че мамят и източват НЗОК. Смятам, че нашето съсловие не трябва нито секунда повече да толерира поведението на Атанас Мангъров, което, не за първи път, е изключително неколегиално, неетично и абсолютно недопустимо!“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

197

Анонимен

преди 3 години

Като цяло тоя *** не говори направо срещу мерките.Хитрецът Ви подготвя, че няма на какво да разчитате, освен на защитните сили на организма Ви.Оттам насетне обижда колегите си.Ако знае нещо такова, като надписване на заболели, защо не е подал тия данни на Етичната комисия?

196

Водопроводчик

преди 3 години

Ако тоя мангъров разбира от нещо ,то това е да приказва глупости ,долен червен ***

195

Да,

преди 3 години

доц. Мангъров е учен точно в областа за която говори. Някой учили-недоучили за лекари и с явни пропуски,искат от учения да плюе на дългогодиш ния си труд и на себе си,за да угоди на хунтата.Той и още 2-3ма говорят истината и само истинатаот самото начало.Трезвомислещите го разбират. СребролюбцитеНе.

fallback