Тедрос Аданом Гебрейесус. Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Пандемията от коронавирус в света още не е достигнала своя пик, заяви на брифинг в Женева генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус.

По думите му, ако в началото на пандемията 400 хиляди случаи на заразяване са били регистрирани за 12 седмици, то същият брой е установен само през последния уикенд, предаде ТАСС.

Oще по темата

"Разпространението на коронавируса се ускорява и ние още не сме стигнали до пика на епидемията", подчерта Гебрейесус.

Смъртността на глобално равнище се изравнява, някои страни са постигнали значителен напредък в намаляването на броя на смъртните случаи от коронавирус, в други страни смъртността продължава да расте, посочи Гебрйесус.

Той каза също, че СЗО в най-скоро време ще изпрати мисия в Китай, която да установи източника на произход на коронавируса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Добре де, ясно!

преди 3 години

Разбрахме, че "сички ша омрем. А сеги наздраве!", както се казваше в един нашенски сайт.Без да съм сред най-схватливите не ми трябва СЗО, нито брифингите им, за да разбера, че Слънцето изгрява от изток. И то всеки ден. Щото в случаите като този, повторението едва ли е "майка на знанието". Всяка новина или инфо за открито лекарство, ваксина, алгоритъм за лечение, правила за безопасност са добре дошли. Но ката ден мънкане и засипване с всякакви цифри без практическа стойност. Не, благодаря!

19

Анонимен

преди 3 години

За какъв пик става въпрос,още ли не са го моделирали спрямо база научни данни за вируси,скорости на размножаване,разпространение и статистически резултати в % съотношение на засегнатите населения с леченията и леталните резултати от леченията в публични медицински заведения как практически опит документиран и практически методически правила с мерките за защита на населението и специалистите в борбата,че да уеднаквят личните със служебните мерки за защита как участващи в борбата по време на пика.

18

с.т.

преди 3 години

От психологическа гледна точка, най-добре е този човек да не го показвате и цитирате. Лично в моите очи той злоупотребява с положението, до което се е докопал.

fallback