Снимка: БГНЕС
fallback

Северозападната испанска автономна област Галисия наложи ограничения на около 70 000 души днес след взрив на епидемията от коронавирус, предаде Ройтерс.

Вчера, за да пресече разпространението на заразата, подобна локална карантина наложи и Каталуния.

Хората, живеещи в Ла Мариня - район, разположен по протежение на северното крайбрежие на Испания в провинция Луго - няма да могат да излизат оттам от полунощ днес до петък - два дни преди регионалните избори в Галисия на 12 юли.

Премиерът Педро Санчес, който произнесе реч днес на политически митинг в Билбао, призова хората да не свалят гарда, както и към спокойствие, тъй като по думите му "ранното засичане на тези епидемични взривове показва, че здравната система е много по-добре подготвена", отколкото през март.

Испанският министър на здравеопазването Салвадор Иля заяви, че ведомството му следи много внимателно обстановката в Галисия и Каталуния.

"Социалното дистанциране и карантинните мерки бяха ключът към изравняването на кривата (на разпространението на коронавируса). Сега те отново са нужни, за да спрем епидемичните взривове", написа той в Туитър.

В Испания са регистрирани 205 545 заразени с коронавируса, 28 385 от които са починали, по данни на здравното министерство. Това я прави една от най-тежко засегнатите страни в Европа. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Истината

преди 3 години

Починалите са около 50 000, социалистите както винаги лъжат !

17

Анонимен

преди 3 години

Не съм предполагал че испанците са такива подлеци и лицемери.До вчера извозваха трупове с камиони,днес вече посрещат туристи от цял свят,за да спасяват сезона.Духайте супата тогава.

16

Мангизов

преди 3 години

Тука ние не само че не спираме епидемичните взривове, но и ги предизвикваме. Испанците са много глупави хора. Заразените са страхливци пълнят болниците, вервайте ми

fallback