Снимка: Pixabay

Индиец похарчи 4000 долара, за да си поръча маска за лице от чисто злато и тя да го пази от Covid-19.

За изработването на предпазното средство на Шанкар Курхаде са били необходими на майсторите-златари 8 дни. Маската от благородния метал тежи 60 грама. Притежателят й е бизнесмен от град Пуне в западната част на страната.

"Маската притежава малки пори, които ми позволяват да дишам, с гордост заявява Курхаде. Не знам дали е ефикасна за предпазване от коронавируса, така че взимам и други мерки!"

Когато излиза от дома си, 49-годишният бизнесмен се окичва със златни бижута с общо тегло 1 килограм. Сред тях фигурират масивна гривна, ланец и пръстени, които носи и на петте пръста на дясната си ръка, предаде БТА като цитира Франс прес.

Курхаде, който притежава фабрика за производство на хангари, заимствал идеята за своята маска от друг свой съгражданин, който използвал сребърна.

"Хората искат да си правят с мен селфита и са силно впечатлени, когато ме видят в този вид по пазарите", доверява индиецът.

Индия наложи задължително носене на предпазни маски на обществени места, след като в страната бяха регистрирани 650 000 заразявания и 18 600 смъртни случая, припомня агенцията.


 

Коментари Напиши коментар

Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.