Снимка: БГНЕС
fallback

На 17 юни на бял свят в  Сан Луис Потоси, Мексико се появяват преждевременно тризначета. Според здравните протоколи в страната, те трябва веднага на преминат тест за COVID-19. По-късно резултатите им са положителни. По-интересното обаче е, че родителите им не са заразени с коронавируса.

Трите новородени са в "стабилно състояние" и се "развиват благопрятно" според информация от централната болница в Сан Луис Потоси. "Едното от тях продължава да взима антибиотици, но иначе са добре. Надяваме се това да продължи, за да могат те най-накрая да се срещнат с родителите си", пишат от лечебното заведение. За сега младите родители са виждали децата си само чрез видео обаждания.

"Изводът, който можем да си направим от тази ситуация е, че вирусът може би се предава през плацентата. Но не можем да сме сигурни. Има теории, които трябва да разгледаме. Вирусът е нов и все още няма достатъчно литература, която да е достъпна в цял свят", казва държавният здравен секретар на Мексико Моника Рангел пред CNN.

Здравните власти заявиха, че подобен случай до сега не е имало по целия свят и това дава основание да се проведе научно изследване. Изследват се няколко източника на заразата, сред които е и млякото на майката.

Едно от бебетата е развило респираторна инфекция, но "реагира добре на антибиотици", заявиха служители.

"Сега, когато имаме отрицателния резултат PCR тестовете направени и на двамата родители, случаят е още по-интересен за научно изследване не само тук, в Мексико, но и в световен мащаб", казва Рангел.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Газдов

преди 3 години

Предава се през плацентата, ама майката е отрицателна, интересна логика е това. Пълни глупости са това.

9

Хмм

преди 3 години

Една бърза теория на конспирациите: Какво ще стане ако се окаже че К19 си е съществувал и е едни от виновниците да се умира преждевремнно, а пък до сега просто никой да не е забелязал и да са казвали за причина за смърта, пневмония или усложнение от друга болест..... Хмм, интересно!

8

Анонимен

преди 3 години

Явно бащата е съседа.

fallback