Снимка: БГНЕС
fallback

Апелирам да се създадат специални програми според нуждите на сектора, заяви Петър Иванов, член на Управителния съвет на Асоциацията на къщите за гости в България, в предаването "Бизнес старт“ Bloomberg TV Bulgaria.

„При къщите за гостите говорим за семеен бизнес. Социалната система не можа да помогне на тези хора, тъй като самоосигуряващите се лица са изключени от повечето програми“, обясни гостът.

По думите на Иванов най-благоприятно за сектора е било отлагането на вноските по кредити, но от друга страна, той подчерта, че в бранша хората са останали без средства за препитание.

"Имаме информация, че много от хората в сектора са кандидатствали по мярката за безлихвени потребителски кредити за физически лица“, обясни представителят на Асоциацията на къщите за гости в България.

"Държавата трябва да обърне по-голямо внимание на самоосигуряващите се лица, да поеме осигуровките им в определено съотношение, докато не отмени кризата“, предлага той.

Петър Иванов каза още, че е много трудно да се отвори отново след три месеца, когато има допълнителни разходи, свързани с осигуряване на необходимите предпазни средства, дезинфекция и т.н.

"Много трудно секторът ще си стъпи на краката. Потребителите остават предпазливи, като вече няма дългосрочни резервации за почивки“, подчерта гостът.

Целия разговор - във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 3 години

Имахме заводи,специалисти,стопанства а сега хотели,ресторанти,офиси и бизнес,това са кадрите в БГ.Пълна деградация.Искам си социализма.

18

Анонимен

преди 3 години

Я па тия, вечно гладни... Да харчат парите от Нова година, дето смъкват по 3-4 кожи.

17

Анонимен

преди 3 години

Който не може да се грижи за бизнеса си - продава! Точка!

fallback