Снимка: Pixabay
fallback
Нивото на антитела при пациенти, които са се възстановили от COVID-19, рязко спада два до три месеца след отшумяване на инфекцията. Това показват данните от изследване на китайски учени, което е проведено сред пациенти със симптоми и заразени, които са бед симптоми на болестта. Това откритие повдига въпроса за продължителността на имунитета срещу новия коронавирус, според "Натюр Медисин".
 
Резултатите сочат, че съществува риск от използването на т.нар "имунизационни паспорти" и подкрепят тезата, че е необходимо дълго време да се поддържа социална дистанция, както и да се изолират рисковите групи на пациентите, казват учените. Здравните власти в някои страни като Германия обсъждат дали е етично и практично да се позволи на хората, за които е установено, че имат антитела срещу коронавируса, да се движат по-свободно от други.
 
Изследователите са установили, че при тези, които са тествани положително на антитела за имуноглобулин G (IgG), след два или три месеца има рязък спад от около 90%. Този тип антитела са от съществено значение за човешкото тяло и го предпазват от вируси, бактерии и гъбички. 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Скептик

преди 3 години

Чак сега ли го разбраха. От месеци им повтарят.

25

Анонимен

преди 3 години

Добри новини за Бил Гейтс. Ще трябва всяка седмица да ви ваксинират.

24

Щерю

преди 3 години

Не ги слушайте тия - важно е какво нашия д-р Мангасаров казва...

fallback