Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Китай съобщи днес за 25 нови болни от COVID-19 в Пекин, който почти се бе завърнал към нормалния живот, но след откриване на ново вирусно огнище в града бяха затворени редица столични квартали и започна масово тестване на населението, предаде Франс прес.

Китайският епидемиолог Чжан Юн заяви, че според първоначалните данни от изследванията новият вирусен щам идва от Европа, но е по-стар от разпространения днес в европейските страни.

Той изреди няколко хипотези: вирусът може да е дошъл от Европа със замразени храни или отдавна да се е намирал на градския пазар, където е бил открит миналата седмица.

Oще по темата

Възможно е този щам да е пропътувал от първоначалното огнище на пандемията в китайския град Ухан до Европа и пак да се е върнал на китайска земя, предположи Бен Коулинг, преподавател в Училището за обществено здравеопазване към Хонконгския университет.

По официални данни заради новото вирусно огнище в Пекин има днес 183 болни от COVID-19. Според здравното министерство в Китай се наброяват към днешна дата общо 293 случая - най-високото равнище от началото на май досега.

Китай публикува данни за генома на коронавируса, причинил най-новото огнище на зараза в Пекин, съобщи по-рано днес на сайта си националният Център по микробиология. Според държавната агенция Пекин нюз Център за контрол и превенция на заболяванията е предал данни за вируса на Световната здравна организация, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 3 години

защо гези пазари на открито с драни животни на ченгели не са затворени окончателно..нови щамове да доунищожат света - това ли продължават жълтурите?

16

Англо саксон

преди 3 години

Вируса е създаден от САЩ. Китай навлиза все повече в европейския пазар от Турция. Днеска подписаха споразумение с Турция че може да се търгуват взаимно с китайски и турски лири като единна валута

15

от къдя бря?

преди 3 години

Тоз вирус да не дошел от Washington D.C. мммм?

fallback