Снимка: БГНЕС
fallback

Стероидът дексаметазон е спасил живота при една трета от най-сериозните случаи на COVID-19. Това показват резултатите от изследване, оповестени днес, което представлява “голям пробив” в борбата срещу болестта, съобщава БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Oще по темата

Изследователите, ръководени от екип от Оксфордския университет, са приложили широко достъпното лекарство на повече от 2 000 тежко болни пациенти с COVID-19.

Сред онези, които са можели да дишат само с помощта на вентилатор, дексаметазонът е намалил смъртните случаи с 35%. При получаващите кислород стероидът е намалил смъртността с една пета, според предварителните резултати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

!?

преди 3 години

Преди малко чух новината по тукашната ТВ и първо казаха 1/3 пък после 1 на 8, та като чета коментара преди мев , явно не само аз съм в недоумение

10

Анонимен

преди 3 години

В тиражираната в испанските новини статия, пише че е спасил 1 на 8 на вентилатор и 1 на 25 на кислород. Което е много много далече от 30% спасени! Освен това, както някой е написал, вирусът не убива също с тежка имунна реакция, понякога прави тромбози, понякога атакува бъбреците. Доста е наивно да се нарича лечение или да се разгласява като спасение.

9

Анонимен

преди 3 години

всяко ефективно лекарство се оказва евтино и широкоразпространено в миналото и естествено с вече спряно производство и заменено с 10 пъти по-скъпа алтернатива,която не лекува

fallback