Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Индия ще преоборудва 500 жп вагона в болници в борбата с коронавируса, предаде ДПА.

Бързото увеличаване на тестването и медицински прегледи "от врата на врата" в най-тежко засегнатите райони са сред мерките, които властите обявиха днес в борбата с бързото увеличаване на инфекциите в столицата Делхи.
За последните два дни в града бе съобщено за 2000 нови случая и той се очерта като едно от основните огнища на пандемията в Индия наред с Мумбай и Ахмедабад.

Oще по темата

Общият брой на заразените в Делхи вече достига 38 958, а 1271 души са починали. Възможно е до средата на юли случаите да достигнат половин милион предвид разпространението на заразата, предупреди представител на градските власти.

Федералният министър на вътрешните работи Амит Шах се срещна с ръководителя на местната администрация Арвинд Кеджривал и други високопоставени представители на федералните и местни власти, за да обсъдят задълбочаващата се криза.

Федералното правителство ще се опита да предостави на властите в Делхи цялото необходимо оборудване за борба с пандемията, увери в туит Шах след срещата.

Неотдавна Върховният съд задължи властите да обърнат внимание на медийните съобщения, че хора биват отпращани от болници и крематориуми, както и за неуместно отношение към пациенти и тленни останки.

Заради недостига на болнични легла министерството на жп транспорта незабавно ще осигури 500 жп вагона, които ще бъдат оборудвани за лечение на пациенти с Ковид-19. По този начин ще бъдат осигурени 8000 допълнителни легла.

Тестването ще бъде засилено тройно до седмица, а всеобхватни медицински прегледи "от врата на врата" ще обхванат всички лица в заразените зони, информира Шах. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Стамат

преди 3 години

И както са си натоварени на вагоните, директно към туристическите "лагери" с високите комини и лозунги на входа.

fallback