Джасинда Ардърн. Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Нова Зеландия елиминира заразяването с новия коронавирус на своя територия и ще отмени всички ограничителни мерки освен граничните, заяви министър-председателката Джасинда Ардърн, цитирана от Ройтерс и Асошиейтед прес.

"Уверени сме, че сме елиминирали предаването на вируса в Нова Зеландия засега, но елиминирането не е момент във времето, а продължително усилие. Почти сигурно ще видим нови случаи на заразяване тук и това не е знак, че сме се провалили, а е реалността на този вирус. Обаче ако и когато това се случи, трябва да сме сигурни, че сме готови и ние сме готови", заяви Ардърн.

Тя каза, че правителството й ще се съсредоточи върху границите на страната, където мерките за изолация и карантина се запазват.

Oще по темата

Отпадат ограниченията за социално дистанциране и се възобновяват публичните и частните събития на открито. Търговията на дребно и хотелиерството, както и общественият транспорт възобновяват работа, също без социално дистанциране.

Здравното министерство съобщи, че в страната няма нови случаи на заразяване за пръв път от достигането на епидемията в Нова Зеландия в края на февруари. В страната имаше 1154 заразени и 22-ма починали от новия коронавирус.

Изминали са 17 дни от последният регистриран нов случай на заразяване в Нова Зеландия, а за този период са тествани 40 000 души. Днес е и първият ден без активен случай на заразяване в страната, след като и последният известен заразен е оздравял.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 3 години

Взели са адекватни мерки,БДС разлика от България, която не спря да бъде катобразграден двор. Само през март във България казаха, че били влезли над 200000 човека от чужбина. Същото беше и през април и май,на сега и през юни.

15

Христо Христов

преди 3 години

Taм явно нямат евроатлантически ценноти.Да им пратим урсулата с комисарите да им таковат ***..та с мъдрото си ръководство и успешни мерки и действия.

14

тритяхту пътя

преди 3 години

всяка информация над която читателя,зрителя,слушателя и тн.няма 100% -ов контрол е : ИНО КАМ ГЬОТЮРЕ

fallback