fallback

От 1 юни ресторантите ще могат да посрещнат клиенти и на закрито. Готови ли са от бранша да осигурят безопасна среда?

Ресторанти, пицарии, кафенета - всички досега можеха да посрещат клиенти, но само в градините и по терасите си. Със заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, от 1 юни гостите ще могат да сядат и вътре. Яснота как точно да се случва това обаче липсва. 

"Към момента няма никакви правила, които да са пуснати като пътна карта или някакви правила, които да изпълняваме. Нагласяме се на сляпо да изпълняваме правилата, които са за отвън", каза собственикът на ресторант Николай Йорданов.

Дезинфектанти, маски, дистанция - и досега служителите в заведенията трябваше да спазват строгите мерки срещу разпространението на коронавируса.

"Основните мерки, които касаят всеки един човек, особено в закрити помещения, което означава носене на маски, дезинфекция и лична хигиена ще останат за много дълго време", увери държавният здравен инсп. Ангел Кунчев.

От бранша се надяват част от мерките да претърпят промени.

Част от клиентите вече са готови да се върнат. Други предпочитат засега да не ходят на заведения. С отварянето и на салоните на ресторантите и кафенета бизнесът ще върне обратно част от освободените служители в началото на пандемията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

мак

преди 3 години

Спрете се най-сетне, кръчми та кръчми, през час все за тях пишете. Ще оцелеят, клиентите ще се върнат, пък и ДДС падна за тях, не ги мислете. И без тях може да се живее. Колко хора са пострадали, но за тях не се мисли много.

7

ртъ

преди 3 години

ХА-ХА. Това лято само на гръцките заведения ме очаквайте мене.

6

До 4

преди 3 години

Работата е там, в ресторант ходиш ако ти стиска, може и без него, докато на магазин искаш, не искаш ще ходиш. В магазините ходят и всички пенсионери, по заведенията основно по-млади респективно издръжливи. Така, че идеш ли на кръчма си носиш риска на личния избор.

fallback