Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Кметът на най-големия бразилски град Сао Пауло заяви, че здравната система е пред колапс заради спешната необходимост от още болнични легла за заразени с коронавирус, предаде Би Би Си.

Бруно Ковас заяви, че държавните болници в града са пълни на 90% и до две седмици в тях няма да остане никакво място за пациенти.

Oще по темата

Сао Пауло е сред най-тежко засегнатите региони в Бразилия с над 3000 жертви.

В неделя Бразилия надмина Испания и Италия по брой на заразените, заемайки четвърто място в света по този показател след САЩ, Русия и Великобритания, предаде БНР.

За денонощие са били установени 7938 нови случая, с което общият им брой е достигнал над 241 000.

Жертвите в Бразилия са над 16 000.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 години

До До 7/9 Приказки от сорта на "един човек каза" не са ми интересни.СЗО препоръчва, не може да наложи. Всеки може да реши различно. Още не съм чул каква е хипотезата за това от какво точно умират хората ОТ корона вирус. Явно има хора, които държат да твърдят, че умрелите от корона са набедени за такива, но всъщност са умрели с кирка/куршум в главата. За тяхно съжаление няма толкова много инциденти с кирки и куршуми, колкото умрели от корона напоследък.

12

Анонимен

преди 3 години

после нашият НОЩ да не каже ,че е изненадан ако това се появи у нас на есен

11

Анонимен

преди 3 години

здравната им система не е пред колапс защото се обслужва от частни застрахователни компании , не е нзок да обслужва безплатно тукашните бразилци .

fallback