Снимка: БГНЕС

Португалия реши да ограничи процента на натовареност в самолетите до две трети от капацитета им, за да се спазва социална дистанция между пътниците, предаде Франс прес. От четвъртък националната авиокомпания ТАП (TAP) възобновява първите си международни полети след спирането им заради епидемията от коронавирус.

Ограничението влиза в сила от днес, е посочено в декрета, публикуван в Държавен вестник. Текстът предвижда изключения при полети за репатриране на граждани. В такива случаи пътниците ще трябва да се разполагат на разстояние в зависимост от капацитетите на самолета и броя на пътниците.

Авиокомпания ТАП Еър Португал (TAP Air Portugal), която от април осигуряваше маршрути само между континенталната територия и Азорските острови и Мадейра, възобновява в четвъртък международните си полети.
Предвидени са два извънредни полета до Сао Пауло на 7 и 8 май, предаде БТА.

В техническа безработица са 90 процента от общо 11 000 служители на авиопревозвача. Португалия отмени от полунощ извънредното положение, въведено на 19 март. Предвидено е поетапно смекчаване на мерките през май. То започва утре с отварянето на кварталните магазини, фризьорските салони и автокъщите.

По време на дългия първомайски уикенд обаче португалците могат да напускат местоживеенето си само за упражняване на неотложни професионални дейности. По данни от вчера в Португалия броят на заразените е общо 25 190, а смъртните случаи са 1023.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase