Снимка: Dnes.bg
fallback

В "Свилоза" работим при намалените обеми на работа от над 37%. В санитарно-хигиенните хартии късовлаксесната целулоза е 60%. Китай спря да произвежда в края на миналата година, това се пренесе при нас в Европа. Натрупани са няколко милиона тона повече, отколкото има необходимост, и тъй като няма търсене, изведнъж потреблението рязко падна. Това заяви Красимир Дачев, собственик на "Свилоза", в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Според госта всеки вид бизнес трябва "да си прави сметката", като добави , че е важно предимство, че не е спрян транспортът.

"Изнасяме на цени под себестойност, за да продължим да работим", призна той.

На въпроса дали ще се възползва от схемата "60 на 40" гостът посочи, че тази мярка е за запазване на работниицте, т.е. не е предприемаческа, и уточни, че не е редно да се дават пари на някого да си стои вкъщи.

"Правим няколко години подготовка за разширяване и интегриране на произодството на хартия", каза Дачев. Той уточни, че работи и по нов енергиен проект.

Видео с целия разговор - тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 3 години

Поредният назначен"капиталист"които отива там където му е мястото!На Бунището! Дано само си успял да подлъжеш Мамалигите и да си осигуриш достойни старини!

20

Анонимен

преди 3 години

Мазник успя ли да продадеш"Свилоза"? Ако ли не,съвсем скоро ще станеш "собственик"на едно голямо Нищо!

19

Деса моча

преди 3 години

Мойте шивачки съм им казала. Или намалям хората от 80 на 50 или си остават сички но намалям заплатата с 30 процента. Избраха второто. Криза е, стягайте потурите и повече работа, по малко мърморене

fallback