Снимка: Instagram
fallback

В България свикнахме да се събуждаме и с пускането на телевизора да виждаме проф. Венцислав Мутафчийски с последните данни за заболеваемостта от коронавируса.

COVID-19 монополизира темите за разговор навсякъде по света. Дори Швеция, критикувана за подхода си за справяне с коронавируса, си има своята фигура на Господин Корона, пише Daily Mail.

Там това е д-р Андерш Тенгел, 63-годишният държавен епидемиолог и архитект на отговора на страната на COVID-19.

Колажите с негово участие в социалните мрежи не са новина, но той е станал толкова популярен, че вече някои хора са го увековечили върху телата си.

Д-р Андерш Тенгел вече гледа не само от телевизора, но и от телата на хората, буквално.

Татуистът Зашей Тастас, който е дизайнер на татуировките казва, че за първи път подобна фигура бива "идолизирана".

Или както самият д-р Тегнел го казва: За първи път в човечеството епидемиолог става известен. Той скромно отбелязва, че е само един от 15-мата експерти, които ежедневно анализират данните и отправят препоръки.

А първият човек, престрашил се да си направи татуировка с д-р Тегнел, е 32-годишният Густав Лойд Агерблад.

Естествено, не всички са толкова смели или искат да си направят татуировка. Но те също могат да имат своят собствен д-р Тегнел, защото в Швеция дори се продават тениски с лика му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

В Швеция

преди 3 години

Междувременно, в Швеция властите по райони вземат необичайни мерки, за да предотвратят събирането на хора, след като централното правителство не иска да вземе такива: в община където на открито на едни поляни се провежда популярен фестивал, местните власти разпръснаха прясна птича тор. Според представители на общината ефекта ще е двоен, тъй като се надяват от една страна тора да смърди, гонейки потенциалните участници, а от друга поляните да станат по-хубави. Скандинавски номера

34

Xhchchch

преди 3 години

До АнонименЕ как се смее мисирка, че не се сещам! Би ли ни демонстрирал, драги?

33

Анонимен

преди 3 години

До Алоуу?От 40 дни не гледам зомбиращите им, безумни брифинги!а аз ги гледам често и всеки път има едно нещастно *** от кабеларката 7/8, дето другите журналисти му се смеят колко е пpocт.

fallback