Снимка: БГНЕС
fallback

Полицията в Монтана откри двама нарушители на карантината, съобщиха от Областната дирекция на МВР. И двете проверки са направени вчера.

30-годишна жена от ломското с. Сталийска махала била поставена под карантина заради коронавируса от 24 април т.г. поради пътуване в чужбина. Когато я потърсили на адреса в селото, не била открита. В телефонен разговор жената заявила, че е отишла до Димитровград.

При проверка в село Златия пътни полицаи от Лом открили 49-годишен мъж от град Вълчедръм, който управлявал лекия си автомобил. Справка установила, че той е бил поставен под карантина от 21 април до 4 май и по това време трябвало да е в дома си във Вълчедръм.

Срещу двамата нарушители са образувани досъдебни производства по член 355 от НК и може да им бъде наложена глоба от 5000 лева, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Странджански дядо

преди 3 години

А това Кпп как го е пуснала, тогава защо са тия Кпп та?

20

Анонимен

преди 3 години

Отскочила е до димитровградския пазар жената, ей го къде е, има-няма 500 км...

19

dp

преди 3 години

а някой знае ли как реагира прословутия PCR test на болен от нормален грип - или някаква инфлуенца... май пак положително, понеже този тест установява наличие на "чуждо" тяло в секрета, не търси конкретна молекула "корона вирус". И да, щом имат пари да пътуват... при "уж" затворени граници, трябва да имат 100 лв за тест, друг е въпроса, ако са грипави, пък положителни заради което, какво трябва да правят.

fallback