Снимка: Pixabay
Пандемията от коронавирус успя тотално да преобрази начина, по който се храни светът. Освен за удоволствие храната е и начин да се засили имунната система. Хората са подложени на голям стрес, но също така в момента се стараят да се хранят по-здравословно, отколкото биха го правеи в ресторантите, пишат от Bloomberg TV Bulgaria. Консумацията на авокадо се е увеличила. Замразени пици и тестените полуфабрикати също се продават добре.
 
Такива противоречиви модели на пазаруване продължават да се наблюдават по пазарите и супермаркетите. На места цената на авкадото се е покачила с 60% от началото на март, докато цената на маслото пада заради липсата на търсене от страна на ресторантите. 
 
"Както и да го гледате, коронавирусът промени всичко, включително начина на мислене на потребителите", коментира Силван Шарлебуа, професор и старши директор на лабораторията за агро-хранителен анализ в Dalhousie University в Халифакс, Канада.
 
Тенденциите, които се оформят в момента, могат и да си запазят за дълго време. Хората са се върнали към консумацията на опаковани храни и биха могли да установят, че качеството им се е подобрило. Това може да ги накара да подължат да ги ползват и слел като карантината премине. Освен това готвенето у дома също би могло да продължи и след вдигане на мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса.
 
Цялата статия можете да прочетете ТУК
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase