Снимка: архив, БГНЕС

Разпространението в Русия на заболяването, което се причинява от новия коронавирус, може да спре в средата на юни. Това мнение изказа в ефира на телевизия "Росия-1" Александър Чучалин, председател на Руското респираторно дружество и завеждащ катедрата по болнична терапия на Руския национален изследователски медицински университет Н. И. Пирогов, предаде ТАСС.

Още по темата

"Колко дълго продължи през 2002 г. SARS (тежкият остър респираторен синдром)? Три месеца и половина. Близкоизточният респираторен синдром (MERS) през 2013 г. - три месеца и половина. Има някакъв определен цикъл при тези заболявания, затова нека да изчислим: март, април, май - три месеца и половина. Някъде в средата на юни трябва да очакваме, че този проблем ще изчезне", каза експертът.

В Русия по данни на федералния оперативен щаб за борба с коронавируса са регистрирани 80 949 случая на заразяване с новия коронавирус. Починалите са 747, а оздравелите - 6767.

По последни данни в Москва от заболяването, причинявано от новия коронавирус, са починали общо 435 души, съобщи в неделя оперативният щаб за контрол и наблюдение на ситуацията с коронавируса, съобщава още ТАСС, цитирана от БТА. Вчера щабът съобщи за 31 починали, при които е била потвърдена диагноза пневмония и положителен резултат на теста за коронавирусна инфекция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase