Снимка: БГНЕС
fallback
В Украйна за изминалото денонощие са регистрирани 392 нови случая на коронавирус. Общият брой на лабораторно потвърдените случаи на COVID-19 достигна 9009, съобщи министерството на здравеопазването на странта, предадоха ТАСС и БТА.
 
Смъртните случаи до този момент са 220, а оздравелите са 864 души, се казва в Телеграм-канала на министерството "Коронавирус инфо". 93 519 PCR тестове са извършени в Украйна, от тях 4251 са през последното денонощие. За цялото време на изследванията делът на положителните тестове е 9,6 процента от общия брой на взетите, за последното денонощие - 9,2 процента.
 
Максим Степанов, министър на здравеопазването, каза на брифинг, че 1749 медицински работници са сред заразените, както и 614 деца. За последните 24 часа най-много нови случаи са регистрирани в областите Харковска и Закарпатска. 
 
По информация на министерството на отбраната на Украйна 44 военнослужещи са дали положителни проби за коронавирус, като за последното денонощие са открити шест нови случая. Досега двама военни са починали, 18 са оздравели. 
Oще по темата
 
Първият случай на COVID-19 в Украйна беше открит на 3 март в Черновицка област. В страната е въведено извънредно положение, което ще остане в сила до 11 май. 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback