Снимка: архив, БГНЕС

Турция започна да прилага четиридневен полицейски час от полунощ, наложен като мярка срещу разпространението на коронавируса, предаде Анадолската агенция.

Вътрешното министерство на страната разпространи циркулярно писмо до валийствата, в чиито окръзи ще бъдат в сила ограниченията. Мерките обхващат 31 окръга на страната, сред които Анкара, Истанбул, Адана, Анталия, Бурса, Измир, Мерсин, Диарбекир и др.

Още по темата

Магазините за хранителни стоки и плодове и зеленчуци ще работят от 9 до 14 ч. на 23 и 24 април заради началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. На 25 и 26 април те ще останат затворени.

Изключение от забраната за излизане се прави само за хората, които работят в определени професионални сектори, пояснява агенцията.

Първият 48-часов полицейски час бе наложен от Турция в 31 окръга на страната на 11 и 12 април в рамките на усилията за пресичане на заразата с коронавируса.

Вчера Турция съобщи за 117 нови жертви на COVID-19, с което общият им брой в страната достигна 2376, напомня агенцията, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase