Снимка: Pixabay
34 членове на екипажа на круизен кораб, който е акостирал в японскя град Нагасаки, са дали положителни проби за коронавирус, предаде БГНЕС като се позова на местни медии. 
 
Costa Atlantica е пристигнал в Нагасаки още през януари, за да му се направи ремонт. Екипажът на борда е от няколкостотин души. 
 
През уикенда операторът на кораба е позвънил на местните власти, за да потърси помощ за тестване на предполагаеми случаи на борда. 
 
В понеделник четири теста, направени на кораба, са разкрили първите инфектирани. До сряда допълните тестове сред 57 души от екипажа случаите на зараза вече са 34. 
 
"Много инфекции са били потвърдени на кораба", каза губернаторът на Нагасаки Ходо Накамура пред репортери.
 
"Надяваме се, че те ще успеят да се приберат вкъщи здрави в най-кратки срокове. Молим националното правителство за помощ."
 
Накамура е заявил, че заразените, както и другите членове на екипажа, остават на борда. Операторът на кораба е казал на местните власти, че членовете на екипажа се самоизолират. 
 
Представители на Нагасаки казаха, че засега никой на борда на кораба не е в тежко състояние.
 
Все още не е ясен точният брой на заразените хора. Първоначалните информации сочат, че екипажът е от 623 души от различни националности.
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase