Снимка: БГНЕС
fallback

Шестима туристи, които са се евакуирали в пещера в Индия, след като правителството блокира страната, за да спре разпространението на коронавируса, са били спасени.

Четиримата мъже и две жени са се приютили в пещера в Ришикеш, Северна Индия, след като са били блокирани в страната със съвсем малко пари.

Въздушния, наземен и железопътен транспорт в Индия е блокиран от 24 март насам.

Oще по темата

Шестимата са дали отрицателен резултат за COVID-19 и са преместени в частен карантинен център, потвърдиха властите.

Чужденците са от Украйна, Турция, Франция, САЩ и Непал и са пристигнали в Индия поотделно преди година. Живели са в малко хотели и частни вили в Ришикеш, което е популярна туристическа дестинация в подножията на Хималаите.

Изкарали са 25 дни в пещерата преди местните да са ги забелязали и да са информирали полицията.

Туристът от Непал знаел хинди и помогнал на останалите от пещерата да излизат и да купуват провизии с малкото пари, които имали, твърди полицията.

"След като получихме информацията, отидохме до пещерата и намерихме шестимата чужденци. Те ни обясниха, че са решили да се преместят в пещерата, защото парите им свършвали. Направихме им медицински тестове и ги изпратихме към карантинен център", обяснява местен полицай.

Шестимата туристи сега са приютени в частен религиозен център, който се използва за почивки, а сега за карантина. Всички разноски за престоя и храната им се поемат от индийското правителство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 4 години

Спасили цели 6 (шест) туристи. В индия.Жив да не бях.А заглавието звучи като да са спасили 6 000 (шест хиляди) туристи...Другият път ако спасят и един, напишете пет статии.

3

Анонимен

преди 4 години

Нека да заповядат в България, Боко Тиквата ще ги настани обратно в пещерата.

2

Анонимен

преди 4 години

Хм, явно са ги "спасили" на сила. 25 дена седяли, болни няма, добре им е. Щели са да заразят пещерата, друго си е в "центъра" за "превенция". Нема такава тъпота братче.

fallback