Снимка: БГНЕС
fallback

От понеделник - 20 април, иранските власти ще вдигнат ограниченията върху определени бизнеси от категорията среднорискови за разпространение на коронавируса, заяви президентът на Иран Хасан Рохани, чието изявление бе излъчено по държавната телевизия, предаде ТАСС.

По думите на Рохани "броят на болните и на смъртните случаи в страната намалява", но ако в един търговски център има заведения от категорията "високорискови, например ресторант, те ще останат затворени".

На 11 април в Иран заработиха отново предприятията, чиято дейност не представлява повишена заплаха от разпространение на вируса. На 20 април се предвижда да бъде вдигната и забраната за придвижване между провинциите в страната с лични коли.

През последните седмици в Иран се открои тенденция към намаляване на новите случаи на COVID-19, добавя ТАСС.

Към днешна дата жертвите на новия коронавирус в Иран са 5118 при регистрирани 87 нови смъртни случая и общо 82 211 заразени, съобщи днес говорителят на здравното министерство Киануш Джаханпур, цитиран от Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Бочко

преди 4 години

ще ви пазя живи ! роби мили !

4

хехе

преди 4 години

на наш Бойче му се услади извънредното положение - опасява се чевърне ли се свободата неминуемо ще се почувства гладъ и ще завалят възгласи #ОСТАВКА със протести

3

Lan

преди 4 години

Не съм се и съмнявала, че и Иранците са по-напред от нас...:(2, НЕ може да има план, защото нашите мерки бяха прибързани - населението НЕ преболедува и в момента, в който се облекчат, ще настъпи масовото заразяване. Месията няма да дойде...това, че още 20 години трябват ако се регистрират 40-тина човека на ден, на управлението не му пречи. Имаме си официална диктатура...Ся чакам пак да ми изтрият мнението.

fallback